7 Haziran 2008 Cumartesi

Bugün Bloğumuzun 1. Yaş günü :D

2007 model Talha!!!


Herkesin bloglarla tanışma şekli bambaşka…
Ben ilk olarak bir ağabeyimizin bize heyecanla anlattığı portakal ağacı dolayısıyla tanışmıştım sanal hayatlarla…
O kadar çok sevmiştim ki portakal ağacını her gün ziyaret ediyordum. O dönemler sevgili Hatice de çok sık güncelliyordu. Bu en çok eşime ve de gönüllü kobaylık yapan mesai arkadaşlarıma yaramıştı tabi :D
Daha sonra linkler diye bir yazı dikkatimi çekti. Acep ne ola ki bu linkler dedim birini tıkladım. Bambaşka bir hayat açıldı bilgisayar ekranımdan… Ben yeni hayatlarla tanışıp onları okuyup verdikleri tarifleri uygularken link listesinin aşağısında başka hayatlar olduğunu da gördüm. İlk tıkladığım Koyubeyaz’dı :D Onun yazıları çok hoşuma giderdi. Sonradan onun da linklerine tıklamaya başladım. Ben Koyubeyaz’ı çok sevmiştim demek ki onun sevdiklerini de severdim :D O linklerde Minik Patiklerle tanıştım… Hamilelik heyecanını, adam bebeğin büyürken yaşadıklarını… Kısaca onun yazılarını da bayılarak okudum.
Yazıları okurken sanki samimi arkadaşlarımızla oturmuş sohbet ediyor gibi hissediyordum kendimi. Ben sanal teyze olmuştum… Bebeklerin ilk dişi çıkınca, hastalıktan kurtulunca, adım atmaya başlayınca sanki kendi çocuğumun gelişimini izliyorum gibi seviniyordum…
Daha sonra linkler arasında gezinirken Utku ve annesi Rabia ile karşılaştım… Utku ile oğlumun arasında çok az yaş farkı vardı. Daha da benimsedim Utku’yu. Sanki oğlumun iş dolayısıyla şahit olamadığım hallerine şahit oluyordum Utkunun maceralarını okurken… (Uzun zamandır annesi güncellemedi bloğunu :() Bir gün annesi bloğu şifreleyeceğini söylemişti. Çok üzülmüştüm. O şirin çocuğun büyüyüşüne şahit olamayacaktım. Çok sevdiğim bir yakınımdan ayrılıyor gibi hissettim kendimi. Rabia mail adresi yazmıştı. Okumak isteyen arkadaşlar mail atsınlar diye… Üç defa yazdım sildim. Hem okumak istiyordum hem de daha önce sadece okuyup hiçbir bloğa yorum yazmadığım için Rabia’nın bana davet göndermeyeceğini düşünüyordum. Ama sevgili Rabia beni çok sevecen karşıladı ve hemen davet etti. Nasıl sevindiğimi anlatamam… Ondan sonra yorum yazma cesaretim geldi ve blogsuz olarak da olsa yorum yazdım bloglara. Artık okuyup Maşallah deyip geçmek yerine Annelerine düşüncelerimi de yazmaya başladım.
O sıralarda bir sürü blogla tanıştım tabi… Mesela Rana Eslem ile Arzu ve Aslıhan ile… Onları da bir müddet okudum ama onlar da şifrelediler bloglarını :( Bloğum olmadığı için adres atıp davet isteyemedim maalesef. Böyle böyle uzun bir zaman geçti aradan. Ben hemen her gün bebekli blogları okur olmuştum. Anne ve Bebişi ile tanıştım daha sonra Kuaybe ile Sabahnur ile Ayşeler ve çocukları ile…

2008 model Talha!!!


Arkadaşım benim blogları bu kadar sevdiğimi her bebişin güzel haberlerinde sevindiğimi hastalıklarına üzüldüğümü görünce bir teklifte bulundu. Sen niye yazmıyorsun?
Ben başta cesaret edemedim. Ne yazacaktım, nasıl yazacaktım. Beni okuyan olacak mıydı peki???
Bu soruları daha yanıtlamadan kendimi blog sayfası alırken buldum. Geçen sene 6 Haziran’da…
Ve ilkyazımı yazdım 7 Haziran 2007’de…
Beklemeye başladım. Okuyacak olan var mıdır diye. (Tanıdıklara hemen attık adresi tabi…)
İlk yorum arkadaşım Kelebek’ten geldi… (çilek bebeğin annesi değil başka kelebek :D)
Daha sonra Nurefşan ve Kuzucukları (Ağabeyimin eşi olur kendisi. Tamamen benim zorumla girmişti bloğa :D)
Sonra Rana Eslem’in annesi yazmıştı. Farklı birinden ilk yorum :D Çok sevinmiştim bu yoruma. Daha sonra Aysun, arkadaşım Esma… (Şimdi baktım da Recep Hilmi’de yorum yazmış. Kusura bakma olur mu yeni gördüm yorumunu)
Yorum almak ne güzel bir şeydi. Yazdıklarının okunması, beğenilmesi, desteklenmesi…
Blog camiası beni çabuk kabullendi. Kuaybe, Minik patikler, Sabahnur, Filiz ve Yeliz kardeşler, Ayşeler :D, Hacer ve diğerleri…
Linklerim her geçen gün çoğalmaya başladı… Hepsini severek okudum ve okumaya devam ediyorum… (Link eklerken tedirgin olmuştum tabi acaba kızarlar mı diye :()

Biraz vakit geçince kendi yakınlarıma önayak oldum blog açmaları için. Önce Nurefşan, Sühendan, Mısır Patlağı… Kendim tecrübeliyim ya (!) onlara da bildiklerimi anlattım… Şimdilerde onların da çok sevenleri var ne güzel… Git gide büyüyen bir aile olduk. Sanal dünyada.
Sanallıklar bazen gerçeğe de dönüşmedi değil tabi… Buluşmalar yapıldı, bilgisayar ekranından okuduğumuz kişilerle bir araya gelip kırk yıllık ahbaplar gibi kaynaştık. Sanki çooook eskiden tanışıyormuşuz gibi… Şimdilik sayı çok değil ama artırmayı ümit ediyoruz.

Birbirimizle bilgilerimizi paylaştık. Sıkıntıda olduğumuzda verilen tavsiyelerle rahatladık. Çok şey öğrendim çok…
Blog camiası bana çok şey kazandırdı. Oğlumla kaliteli vakit geçirme yollarını, onu eğitme yöntemlerini, hastalıklarda nasıl davranmam gerektiğini… İlerde ikinci bir çocuğu düşünürsem daha da faydalı olacağını düşünüyorum :D
Bir sene çok çabuk geçti. Yeni dostluklar oluştu, bebekler doğdu, büyüdü… Yeni bebek haberleri geldi :D
Bundan sonrası için de hep güzellikler diliyorum Rabbimden! Nice yıllarda beraber oluruz inşallah… Bebeklerimizi beraber büyütür, beraber eğitiriz inşallah.

31 yorum:

Minel dedi ki...

Hayırlı olsun arkadaşım bloğun,inşallah daha nice güzel haberler yazmana vesile olur bu blog,hayırlı haberlerini daima bekliyoruz.


Sevgiler

RUMEYSA dedi ki...

çok güzel bi yazıydı gerçektende birileriyle tanışmak konuşmak yeni arkadaıklar edinmek bunları paylaşmak çok güzellll

blog yaşın kutlu olsun :)

Ayşe dedi ki...

eminecigim ne guzel bir yaziydi bu, cok guzel anlatmissin bu sureci...ve hepimizde az cok boyle tanidik ve senin yontemlerinle arkadaslar edindik, birbirimizden ogrendik, sikintilarimizi paylastik rahatladik, sevinclerimizi yazdik birbirlerimizi de sevindirdik...

canim bir yil geride kalmis ve bir yildir talhanin anilari kayitlarda.. buyuduklerinde okuyacaklar ya bunlari insallah, iste ben en cok ta bunun icin seviniyorum...

daha nice yillarda gorusmek temennisyle, sevgilerimle canim....

KeLeBeK dedi ki...

insan bloglardan n çok şey öğreniyor kesinlikle yaygın öğretimin bir çeşidi bu :)
bu arada ben de seni bana yazdıgın yorumlarla tanıdım eh ne de olsa daha bir yıllık olmadım ben :)

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Yeni yaşınız kutlu olsun.
Bloglarla tanışmamız ve paylaşımlarımız beni çok mutlu ediyor.
Hayatımı birçok açıdan kolaylaştırıyor.
Birçok şeyi yaşamadan tecrübe kazanıyoruz.
Büyükler bize söylediğinde biraz itici buluyoruz nasihatları bazen ama yaşıtlarımız hele hele 2-3 ay önce aynı yoldan geçmiş biri taze bilgilerle sununca daha etkili oluyor sanki.
Seni ve Talhayı tanıdığım için çok memnunum.
İnşallah devamı nasip olur bloglarımızın ve paylaşımlarımızın.

annecik dedi ki...

blogunun yeni yaşı hayırlı olsun inş. daha çok 1 ler yaşarsın 11-21-31 olur beraberce ve güzel haberlerinle yazın çok hoş insanı sürükleyen bir havası var

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Emine'cim;
bu sureci cok guzel anlatmissin. Demekki birileri de benim gectigim yollardan gecmis ve benim hissettiklerimi hissetmis dedim.
Bizler sen yazdigin surece Talha'yi ve onun guzel annesi seni okumaya devam edecegiz. Bana foto konusundaki onerin icinde cok cok tesekkurler, deneyecegim.
Nice yillara!...

gül dedi ki...

hayırlı ve devamlı olsun inşallah
bütün yazdıklarına katılıyorum ve böyle hisseden tek değilmişim diyorum

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Bloğun birinci yaşı hayırlı olsun nice nice yıllar dilerim hatta dileklerimin arasında Talhanın damatlığıyla resimlerini görmeği bile düşünüyorum:)Öyle güzel anlatmışsın ki Emineciğim seni ve aileni tadığıma ben çok memnunum Rabbim ağzınınız tadını hiç bozmasın.İyiki sizler gibi örnek insan ve örnek anneleri okuyup tanıma fırsatım olmuş.Sevgiler

Esra dedi ki...

Çok guzel yazmıssın canım,ama sanki beni anlatmışsın:)ben de portakal agacından buldum yeni blogları ve ilk okuduğum Mp di.sonra aynı senin gibi tık tık la ulaştım bir cok bloga..Aynı durum bende de vardı blogum yoktu ve yorum yazamıyordum,hatta seni de okuyordum yorum yazmasamda:)nihayet ben de girdim bu blog ailesinin içine ve tanıştık sonunda..Ben seni ve diğer arkadaşları tanıdığıma çok memnun oldum,inş.devam eder buluşmalarımız..
Ama sanaldan da seni ve Talha'yı takip etmek çok güzel..İnş.hep beraber nice blog yaşlarına diyelim:)
Hayırlı uğurlu olsun 1.yaşınız!!

Esra dedi ki...

daha nice senelere. :-)
cok guzel bir yaziydi gercekten. Dostluklar cogalarak buyusun insallah.

gunlukcugum dedi ki...

merhaba adasim)nice guzel yaslara diyim)herzaman neseli saglikli yazilarini okuruz insallah.
keske bir sekilde ulassaymissin bana seve seve davet ederdim seni .eminerkek@hotmail.com bana mail gonderirsen seni davet ederim)sevgiler..

zehra dedi ki...

blogunuz hayırlı ugurlu olsunnn cok guzel bır yazıydı gercekten dılerım daha nıce yıllar bızımle paylasırsın bu guzellıklerı :)
..............
yasasın pazartesi cumanın gelmesıne 5 gun kaldı :)
mutlu guzel bır hafta dılıyorum

mummy dedi ki...

iyi ki de açmışsın bloğunu hem bu yakışıklıyı hem seni tanımak ne güzel..Daha nice yıllara
sevgiler.

Elif dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Elif dedi ki...

bana ilk yorum yazan sensin:)

ben ilk yazmaya başladığımda hiç birinizi tanımıyordum.Esra kendine sayfa yapmış ben de yapıyım bari diyerek başladım:)senin sayende ilk olarak dışa açılmış oldum.

acaba bu yazılarımız seneler sonra da devam etcek mi çocuklarımız büyüyünce okuycak mı çok merak ediyorum.birden bire blog kapandı diye bir yazı çıkmasın karşımıza.

tam da Esraya bu sabah Recep Hilmi de kim aramızda ne işi var diye sormuştum:)birinin bir akrabası falan mı annelerin arasında ne işi var ki?
(Bu arada dikkat edersen -mı lar -ki ler hep ayrı.sana yorum yazarken daha dikkatli yazıyorum ne de olsa editörsün bir hatam olsun istemem:)yine de kesin vardır hatam, eşim hep bulur:)

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

teşekkür ederim minelcim. inşaallah...

rümeysacım teşekkür ederim canım :D

ayşecim teşekkür ederim... evet kayıt altına aldık umarım onların okuduğu günleride görürüz :D

kelebekçim :D evet bencede yaygın eğitim :D senin de yıldönümünü kutlarız inşaallah...

yasemincim âmin canım :D inşaallah paylaşımlarımız devam eder...

annecik teşekkür ederim. beğenmene sevindim. duana içten bir âminn ecmain diyeyim :D

seyhancım teşekkür ederim canım. umarım faydası olmuştur. kocaman öpüyor minikleri emine teyzeleri :D

gülcüm teşekkür ederim canım. hislerine tercüman oldumsa ne mutlu bana :D

sedacım mahcup oldum güzel sözlerinle :D ben torunlarımı da duyurmayı niyetlenmiştim ama :D bu arada sen nerelerdesin yahu. bekle bekle yeni yazı yok çok özlettin haberin olsun :D

esracım çok teşekkür ederim canım. seni de okumak çok güzel...

esracım âmin diyorum canım. dostluklar artsın inşaallah...

eminecim çok teşekkür ederim canım... hem yazdıkların hem davetin için... minik hanımı pek özlemiştim :D

zehracım teşekkür ederim canım. sana tekrardan hayırlı olsun dileklerimi iletmek isterim :D senin de düğününü görelim inşaallah :D bu arada cumaya da pek bişi kalmadı :D

mummycim teşekkür ederim canım... seni tanımak da çok güzel. minik periden öperim kocaman kocaman :D

elifcim güldürdün beni :D hiç kasma kendini benim bissürü hatam oluyo :D rahat rahat yaz canım :D umarım uzun süre devam eder bu blog olayı :D kapanmasın öle...

siyap dedi ki...

daha nice güzel haberlerle dolu senelere inşallah!yazını da çok hoşuma gitti bir çırpıda okudum...ben de blog camiasını geç bulanlardanım,keşke daha önce keşfetseymişim diyorum kendi kendime,sevgileeer...

AYSUN dedi ki...

Eminecim geç kalmışım yazını okumaya:( Bloglanma sürecini çok güzel anlatmışsın:)

Nice yıllara ulaşsın bloğun. Ve biz de okumaya hep devam edelim. Talha'nın her halini görelim, okuyalım... Sevgiler... Seninle tanıştığıma da çok memnun oldum...

уαѕємin... dedi ki...

ne güzel anlatmışsın canım ya benide götürdün blog açtığım ilk anlara :) eski defterleri teker teker bloğa aktarışıma sabah sabah nostalji yaptım

hep güzelliklerle dolu olsun bloğun canım, paylaşımlarımız hep daim olsun inşallah Talha' yı takif etmek de ayrı bir keyif hep daim olsun inşallah..

öpüyoruz sizi ;)

Kremali'nin annesi dedi ki...

Blogunuzun yildonumu hayirli olsun. Insallah daha nice seneler yavrunuzun sihhat, afiyet ve basari haberlerini sevdiklerinizle paylasmaniza vesile olur bu guzel ve sicak ortam.

Bu arada, Talha'cigimin butun modellerini cok begendim annesi. Bu seneki cuzdan, gecen seneki yurek yakan cinsinden maasaallah:)

Sevgiler,
Ayse Sule

muko dedi ki...

Nice nice yıllarda hep bilikte oluruz inş,bu güzel anıları birlikte okumak çocuklarımızın büyüdüğüne şahit olmak çok güzel..

yazında harika olmuş,hissedilenler genelde aynı galiba..

sevgilerrrrrrrrrrr..

Kuaybe dedi ki...

Daha nice yıllara, nice güzel yazılara Eminecim..

Talhanın düğününü de görmek istiyorum ben.. Cidden :))

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

siyapcım, âmin canım. geç de olsa bulduk ya :D

aysuncum, çok teşekkür ederim canım. ben de çok memnun oldum seninle tanıştığıma... inşaallah biz de berkin günlüğünü okumaya devam ederiz :D


yasemincim, âmin diyorum dualara... inşaallah uzun süre devam eder de bebelerimiz büyüyüp kendileri de okur. hatta ilerde blog bebeleri arkadaş olur belkide :D

kremalımın annesi ayşecim şulecim :D teşekkür ederim :D sen bir de 2005 ve 2006 modeli görseydin :D

mukaddercim çok teşekkür ederim... beğenmene sevindim... çok güzel bir duygu biraz da burukluk var tabi...

kuaybecim, inşaallah diyelim. hem o zamana blog teyzeleri gelmezmi ki düğünümüze :D

Mısır Patlağı :) dedi ki...

Selam benim Blog Üstadım :)

Wala bende en az senin kadar mutluyum bu blog dünyasına daldığım için O zaman daha hamileydim ne acemiydim dimi herşeyi soruyordum sana :)

Seninle Yıllar yıllar öncesine dayanan Dostluğumun çoluk çocuğa karışarak devam etmesinden o kadar hoşnutum ki anlatamam :)

1. Yıl hayırlı Olsun kıdemli Üstadım benimmmmmmm :))))

Mujjuks

ahmetselimveannesi dedi ki...

yenı yasınız hayırlı olsun ınsallah Talha ve annesi :)
bende acsammı acmasammı dıyordum ama dedıgın gıbı hem paylasım hem de gerıye yavrularımıza bır hatıra olması acısından cok guzel.
Talhayı da opuyoruz
selamlar

gunlukcugum dedi ki...

EMINE MAILINI ALMADIM DAHA!...

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

mısırım patlağım, bizimkisi boynuz kulağı geçer hikayesi :D maşaallah sen aştın blog olayını... seninle hem gerçek hayatta hem de sanal alemde bir arada dost olmaktan çok mutluyum... ilerde çocuklarımızın da böyle dost olmaları dileğiyle :D

ahmetselimin annesi... taşındığınıza göre artık bol bol yazı gelir dimi :D özlettin uzun zamandır minik paşayı...

eminecim yorum yazdığın gün attım maili... ben de senden davet bekliyorum :(((( sanırım bir sorun olmuş :(... esasında benim adresim sayfamda da yazıyor... o adresime de yollayabilirsin. ben yine deneyeyim umarım bu sefer ulaşır mailim...

beyza dedi ki...

Eminecim iyi ki de kurmussun bu blogu bayılıyorum okumaya.. yazılara devam eminecim. bu arada hep soyleyecegim unutuyorum Talhanın ucan resmine de bayılıyorum..

aysarayı dedi ki...

nice yıllara...umarım idğer yılları da böyle kalabalık bir şekilde kutlarız...

Adsız dedi ki...

selam Talha'cım ve annesi,. Talha'yyı çok özledim,. sempozyumdan beri hayranıyım.. inş onu tekrar görebilirim,Allah bilir o beni hatırlar mı,..Talha'cım seni çook çok çok seviyorum, öpüyorum, sevgili Allah'ıma emanet ediyorumm.. (adalet sempozyumundan hatırlarsınız, Talha'yla ilgilenmiştim,falan filan..:))

Related Posts with Thumbnails