29 Kasım 2008 Cumartesi

Uzuuuuun uzun zaman oldu görüşmeyeli…

Talha & Yusuf



Bu günlerde acı tatlı birçok şey yaşadık. En ağırı tabii ki babamın vefatıydı. Yorumlarınızla yanımızda olduğunuz için hepinize tek tek teşekkür ederim.

Babam sohbet için başka bir şehre gitmişti oradan dönüşte saat akşam 10.30 gibi bir kaza geçirip vefat etti. Ben bir sonraki sabah öğrendim. Bana söylemek istemediler. Hâlbuki o gece babam rüyama girip “ben öldüm kızım” demişti. Ben de “öldüysen burada ne işin var baba” diye cevaplamıştım. Sonra ayılıp demek ki babamın ömrü uzadı, rüyada ölü görürsen o kişinin ömrü uzar diye yorarlar şeklinde düşünüp rahatlamıştım. VEDALAŞMAYA GELMİŞ DEMEK Kİ…

Bir hafta boyunca her akşam evde Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Ben kâh farkına vardım, kâh varmadım.

Kur’an okunurken babam yaşıyormuş gibi düşünüyordum. Ama sonunda merhumun ruhuna dediklerinde hüzün çöküyordu. Babam son birkaç yıldır sık sık seyahate çıkıyordu. En son ramazanda umreye gitmişti. Bu süreç sanki bizim onun yokluğuna alışma sürecimiz gibiydi.
Şimdilerde sanki yine başka bir şehirde yahut ülkedeymiş gibi zannediyorum. Sonradan yokluğunu hatırlıyorum üzülüyorum.

Taşınma sürecinde çok sıkıntılar çekmiştim. Ev sahibinin güzel tutumu yüzünden inşaat halindeki evim bitmeden eşyaları taşımak durumunda kalmıştım. Önceleri ev sahibine çok kızıyordum ama babamın vefatından sonra anladım ki o bizim için güzel bir nimet olmuş. Çünkü eşyaları taşıyıp tam bir ay annemlerde kaldık. Babamla beraberdik o umreye gidene kadar ve geldikten sonra bir müddet. Rabbim ne güzel planlar yapmış.
............
............
............

Talha, dedesinin camide uyuduğunu zannediyor. En son babamın tabutunu göstermişler ve burada uyuyor deden demişler. Şimdilerde kim sorarsa:
- Dedem camide uyuyo, diyor. Daha sonra da ekliyor
- Kutuyu kırıp çıkacak gelecek…

Biz çocuk aklı çok etkilenmez zannediyoruz ama öyle değilmiş. Geçen aramızda konuşurken babamın adı geçti. Talha başladı:
- Dedem iyleşti mi?
- Kutudan çıktı mı?
- Gelsin birlikte gezelim.
- Merdedesi sürsün…

Dedesinin fotoğrafına bakıp günlük ihtiyaçlarını sıralıyor
- Dede bana çolata al. (çikolata)
- Dede akülü araba al
- Dede hakış al. (sakız)

........
..........
...........

Bir de başka bir sorun eklendi bugünlerde gündemimize… Talha dedesinin arabasının anahtarını elinden düşürmüyor. (vefatından önce anahtarı ona dedesi vermişti bir önceki anahtarını kaybettiği için evde kıyamet koparmıştı da) Eğer bir yerde unutursa vay halimize. Ne duruyor, ne susuyor…

Çalıştığım yayınevinde kitapları yayınlanan pedagog bir ağabeyimize bu durumu danıştım. Ve bana verdiği cevap bir kez daha yıkılmama neden oldu.
- Çocuk her ihtiyacı olduğunda annesini yanında görmek ister. Talha her ihtiyaç duyduğunda seni yanında bulamadığı için güvensizlik olmuş. Annesinin yokluğunu çekmiş. Ve kendisine bir güven objesi seçmiş. Onun yanında kendini güvende hissediyor. Eğer ondan ayrılırsa güvende olmadığını hissediyor.

Çocuğumun takıntılarının sebebi benmişim… Bu benim ikinci yıkımım oldu. Artık işten çıkmayı düşünüyorum. Ama durumumuz o kadar karışık ki. Şuan bu mümkün değil.

Görelim Mevla’m neyler, neylerse güzel eyler diyorum bekliyorum…

20 yorum:

Minel dedi ki...

ALlah yardımcınız olsun inşallah canım,
Talha herşeyden çok daha önemli,inşallah hayırlı bir karara varırsınız.

Tekrar başınız sağolsun.

Sevgiler

sühendan dedi ki...

Bende babanın vefatından bir hafta sonra öğrendim.Uzun süre şokunu atamadım.Duygularını çok iyi dile getirmişsin.Bende kendimi senin yerine koyuyorum ve herhalde bende aynı şeyleri hissederdim.İnsanın bir yanı inanmak istemiyor veye inanamıyor bir yanı da doğru olduğunu söylüyor.

İş konusunda hakkında hayırlı olsun inş.Eviniz olduğuna göre borçlarınız da bitsin.Çocuk da annesine kavuşsun.

Esra dedi ki...

Zor günler geçiriyorsun gerçekten canım,iş konusunda inş.hayırlı bir karar verirsin.Allah yardımcın olsun.Dualarımdasın.

уαѕємin... dedi ki...

Her şey yoluna girecek canım. Allahım yar ve yardımcın olsun..

İş konusunda hakkında hayırlı olsun canım en doğru kararı verecek olan sensin umarım hakkınızda hayırlısı olurr

sevgiler

gunlukcugum dedi ki...

rabbim kolaylik versin eminecim her yonden zor hakikaten.15 gun once burda bir arkadasimizin esi vefat etti oglu 7 yasinda psikolga danistilar babasinin olumunu nasil soyleyelim diye.babasini cesedini gosterin ve oldugunu soyleyin baska turlu seyler soylerseniz gitti gelecek v.b seyler cocukta guvensizlik yaratabilir ve sizdende ayrilmak istemeyebilir siz bir yere gittiginizde korkabilir demis samimi sicak bir dille anlatin demis.dedesinin olumunden sonra boyle bir tutuma girdiyse olumu kavrayamadigindan olabilir eminecim.rabbim her isine kolaylik versin sevgiler..

YAVRU KUŞUN ANNESİ ANNEKUŞ(*YASEMİN*) dedi ki...

Eminecim duygularını çok iyi anlıyorum, hele yazındaki "Babam yaşıyormuş gibi sanıyorum duanın bağışlamasında babamı merhum diye söylediklerinde yine farkına varıyorum" yazmışsın ya, aynı durumu ben de yaşamıştım.

Sanki babam hayttaymış gibi gelirdi, o dua anında adı anılınca kendime gelirdim.

Çok uzun yıllar "babam öldü" diyemedim, rahmetli diyemedim. Sonradan öğrendim ki rahmetli diye anmak onun için bir duaymış, rahmet istemekmiş. Çok zor günler, çok zor.

Kabullenmek onsuzluğa alışmak zor. Ama Rabbim bize alşmak gibi de bir nimet vermiş yoksa o acı hep aynı kalsa insan dayanamaz.
Tamamen bitmiyor tabi, ölene kadar içimizde kabuk bağlayan bir yara,sızı gibi kalıyor.

Rabbim mekanını cennet eylesin, nur içinde yatsın, kabri geniş ferah bir cennet bahçesi olsun, Rabbim peygamberimiz hatırına tüm göçenlere merhamet etsin.

Allah sabır versin.

zehra dedi ki...

allah yardımcınız olsun ablacıgım dılerım talhacıgım bıran once guven sorununu asar babanız ıcın ne dıyecegımı bılmıyorum allah rahmet eylesın

yastuf dedi ki...

Rabbim yar ve yardimcin olsun Emine 'cim.

Insaallah hersey zamanla duzene girer.

Tekrardan basiniz sagolsun.

Şekerci Butik dedi ki...

canım benim allah sabır versin..zor, yazacak kelime bulamıyorum..

talham yine çok tatlı çok akıllı maşallah..

iş konusunda da hakkında hayırlısı olsun canım..

sevgiler,

muko dedi ki...

Rabbim yar ve yardımcın olsun Emine'cim,Sabrın bol olsun dayanma gücün çok olsun inş...

Talha konusunda ise ,en kısa sürede atlatır inş oda bu güvensizlik duygusunu...

gül dedi ki...

Allah bu vefat haberi için sabır versin , Talha konusu içinse yardım etsin. Bazı zamanlar da hele anneysek çoğu zaman hiç , kendimize bakamadan
'önce çocuklarımız' diyoruz.Herşey Talha'nın sağlıklı bir ortamda yetişmesi için...

rumeysa dedi ki...

Eminecim, bu sıkıntıları ben de yaşadım. Enes'in olumsuz her davranışının benim çalışmam nedeniyle olduğunu düşünüyordum. Allah işlerinize kolaylık versin, bereketi üzerinizden eksik etmesin de yavrucuğunun yanından ayrılmak zorunda kalmayasın.

tedarikmucize dedi ki...

Allah yar ve yardımcın olsun.

KeLeBeK dedi ki...

Rabbim yardımcınız olsun inşaAllah bu dönemi bütün aileniz için en kolay şekilde atlatırsınız

beyza dedi ki...

Eminecim, Rabbim yardimciniz olsun. Her zaman yaninizdayiz Allahin izniyle..

AYSUN dedi ki...

ne kadar zor günler Eminecim:( Ama düzelecek inşallah... Allah yardımcınız olsun...

denizanasi dedi ki...

allah sabır versin. zamanla azalır acısı inşallah ..

süpürgesizcadi dedi ki...

Basiniz Sagolsun :( mekani cennet olsun :(

Şekerci Butik dedi ki...

iyi bayramlar..

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

Arkadaşlar Allah razı olsun. İnsanın yakınının vefat etmesi çok başka birşey. İnsanın inanası gelmiyor. Halbuki dışardan birinin ölümüne ne çabuk inanır, ne çabuk kabullenirdim... Derler ya ateş düştüğü yeri yakar diye aynen öyle... Şimdi anlıyorum, insanın çok sevdiği birinin vefatının ne demek olduğunu...

Related Posts with Thumbnails