26 Temmuz 2008 Cumartesi

son dakika kutlaması, mo.di.fi.yeli pasta!

mo.di.fi.ye edilmiş pasta :D

Pasta var mum var! Ben şimdi ne yapcaktım ya???


Ha hatırladım... püffffffffffffffffff!!!


Annemlerde saf mıdır nedir? Bu sıcak havada meyve suyu duruken pasta mı yenir!!!

Bu günlerde bir yandan yoğun bir yandan sıkıntılı geçiyor zaman. Bir türlü istediğim şeyleri yapamıyorum. Taşınmak için sürekli bir ileriki tarihe atıyoruz günleri. Ne ev bitti ne mutfak. Ev sahibine çıkacağımızı söylediğimiz tarih yaklaşmakta. Biz ev henüz bitmediği için toparlanmaya başlayamadık. Daha doğrusu başlasak mı başlamasak mı karar veremedik. Evde hiç bir iş yapasım gelmiyor. Bir an önce taşınmak ve yerleşmek istiyorum. Bulunduğum ruh hali beni bunaltıyor. Ayrıca havalar o kadar sıcak ki artık tatil yapmak istiyorum. Tanıdığım herkes tatile çıktı. Ben taşınma dolayısıyla sürekli erteliyorum. Zaten taşınacağım için tatil de yapamayacağım bu gidişle. Yazın bitmesine, ramazanın gelmesine ne kaldı şunun şurasında. Bu belirsizlik çok bunalttı beni.


Gelelim Talha'ya. Talha sıcaklardan aşırı derecede bunaldı. Anneannesine sürekli banyo yapmak istediğini söylüyormuş. Ve suya girince çıkmak istemiyormuş. Taşınma işi en çok onun işine yarayacaktı. Site içersinde istediği gibi hareket edecekti. Şimdi yazın bu sıcak günlerini sıcak evin dört duvarı arasında geçiriyor. Akşam üzeri parka gidiyoruz ama yeterli gelmiyor. Sanırım bu belirsizlik onu bile bunaltıyor. (Abarttım galiba :D)





Bu belirsiz ve bunaltıcı günlerde biricik eşimin ve canım oğlumun doğum günlerini geçirdik. Evden bunaldığım ve kafamda sürekli fikirlerin uçuştuğu günlerdi. Hiçbir şey yapasım gelmedi. Mutfağa girmek istemedim. Üstelik bunun bir sebebini de iki post aşağıda anlatmıştım :D O gün bu gündür mümkün olduğunca uzak kalıyorum mutfaktan. Korku kaldı bünyede.


Yeni evde kullanmak üzere aldığımız eşyalar evin bir odasını işgal etmiş durumda. Yarı göçer vaziyette ev yani :D Bu durumda misafir ağırlamak da uygun gelmedi bana. Esasında Talha'nın doğum gününü bu sene kendi evimde güzel bir partiyle kutlamayı planlamıştım ama Rabbimin başka planı varmış olmadı. Neyse napalım hayırlısı olsun. Ben de son dakikada bir plan yaptım. Bu özel günü hiçbir şey yapmadan geçirmek istemedim. Gönlüm razı olmadı. İş çıkışı yarım saat içinde ufak bir kutlama ayarladım. Daha önceden sarılmış ve buzluğa atılmış sarma, aynı yöntemle buzlukta bekleyen börek ve kurabiye... İşteyken pasta siparişi verdik. Erkek çocuk için doğum günü pastası :D Sağolsun pastaneci erkek çocuğuna dallı güllü pasta hazırlamış. (Gerçi Talha'nın doğum günü için hediye etmiş oldu pastayı çok sağolsun pastaneci amca. Tadı nefisti ama biraz da erkek çocuğuna göre süsleseymiş tam olurmuş :D) Gönlüm o halde kalmasına da elvermedi. Tabi Talha büyüyüp doğum günü pastalarına bakınca anne bu ne ya diyip kızmasın diye modifiye ettim pastayı :D Allah'tan arabalara bayılan bir oğlum var da evde boy boy çeşit çeşit arabalarımız var. Çok işe yaradılar çokkkkk...


Minik kutlamamıza anneanne, dede ve dayı katıldı. Çok minik oldu ama güzeldi... İnşaallah birdahaki kutlamamız daha güzel olur. Talha'nın arkadaşlarıyla, yeni evimizde...

Bunlar da az ve öz süslerimiz :D Gün bitmeden ömürleri bitmişti :D

Şimdilik benden bu kadar. Umarım birdahaki post daha iç açıcı olur :D

17 yorum:

annecik dedi ki...

belirsizlik insanı gerçekden her yönden etkiliyor elin kolun bir şeye kalkmıyor kafandaki bütün belirsizlikler en kısa zaman da yaradanın izniyle belirginleşir inş.
doğum gününe gelince sağlık olsun yeni evde güzel büyük bir parti verirsin bu yılın acısını fazlasıyla çıkarırsın ALLAH sağlık sıhat verdikden sonra herşey çözümleniyor

herşey gönlünce olsun yeni yazıyı daha ılımlı bir ruh halinde bekliyoruz inş. :))

уαѕємin... dedi ki...

oğluşun doğum günü kutlu olsun mutluolsun senelerce

hayat hep güzel yüzünü göstersin oğluşaaa

belirsizlikler çok kötü oluyor inşallah en kısa zamanda yoluna girer her şeyy

öpüyoruz sizi

KelebekGibi dedi ki...

Nice mutlu yillar Talha'ya, Allah hayirli güzel ömür nasip etsin!

RUMEYSA dedi ki...

emine ablacım inşaallah en kısa zamanda yeni evinize hayırlısıyla taşınırsınız...

bizde burda senin yazılarını güzel bi şekilde okuruz :)

kendine iyi bakk !!

Kremali'nin annesi dedi ki...

Talha'nin dogum gununu tekrar tebrik ediyor, yeni evinize en kisa zamanda ve kolaylikla tasinmanizi diliyorum. Tasinmakla tasinmamak arasinda bekleyen bir evde yasamanin ne oldugunu, ozellikle de su gunlerde, cok iyi bildigimden, size de bize de kolay gelsin diyorum:)

Sevgiler,
Ayse Sule

beyza dedi ki...

Eminecim
Ben 1 yildir bu belirsizliklerle yasiyordum cok sukur evime kavustum cok zor Allah sabir versin kardesim. Bak ne guzel oglusun buyuyor saglikla, Rabbim hayirli uzun omur versin. Yeni yasini tebrik ediyorum.

meleklerim ve ben dedi ki...

Talha nın yeni yaşını bende kutlamak istedim.
Minik delikanlı iyiki doğmuşsun mutlu yıllaaaaaar.
Yeni evinizde hayırlı,mutlu,huzurlu günler geçirirsiniz inşallah.
Sevgiyle kalın......

ahmetselimveannesi dedi ki...

yeni eve tasinmis biri olarak seni o kadar iyi anliyorum ki. Biz de 6 ay boyunca ha tasindik ha tasinacagiz diye bekledik. İnsan bir kere tasinma havasina girdimi hemen olsun bitsin istiyor. Hele mutfak, benimd eski evimde mutfagm kullanissizdi aynen senin gibi icimden girmek dahi gelmiyordu, buyuk temizligi hep tasinma sonrasina erteledigimiz icin perdeler ha1ilar hep gozume batiyordu sanki.
Sonunda tasindik ve rahatladim cok sukur, insan kendi evine gecince diledigi gibi dizayn ediyor. bir yorgunluk veriyor. Hanimlar olarak evler bizim icin cok onemli gercekten.
Hayirlisi ile insallah tasinirsiniz canim, kendini cok bunaltma derim. Zaman gercekten cabuk geciyor ,hic gecmeyeck gibi olan haftalar bir bakmissin gecmis gitmis ve sen yeni evindesin.
Allah saglik sihhat versin ,tek sikintimiz bu olsun ins.

Talha abimizin de yeni yasini kutlariz annesi. Rabbim hayirli bir omur nasip etsin ins.

selamlar

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

HAyırlı kandiller güzeller:)

KeLeBeK dedi ki...

Allah kolaylık versin belirsizlikler bir an önce son bulur inş. yeni yuvanıza huzurla taşınırsınız
kandiliniz mübarek olsun Talhacığın da yeni yaşı hayırlı olsun...

Esra dedi ki...

İnşaallah hayırlısıyla bir an önce yeni evinize taşınırsınız canım..Allah yardımcınız olsun..
Modifiye pastanız da süper bence,renkler çok uyumlu Talha'da beğenmiştir zaten:)
Kandilin mübarek olsun..
Sevgiler

Şekerci Butik dedi ki...

merhaba,

talha çok yakışıklı bir çocuk eminim büyüdüğünde çok canlar yakıcaktır..maşallah diyelim... :)

doğum günüde kutlu olsun yakışıklının Allah ömrünü uzun bahtını güzel yapsın..

canım sende umarım en kısa zamanda evine yerleşirsin vee şöyle güzel bir de tatil yaparsın..

sevgiler,

aysarayı dedi ki...

taşınma işiniz hayırla sonuçlanır inşallah.bi sene içinde üç defa taşınan biri olarak bırakın belirsizliği o toparlanmalar felan mahvediyor insanı...allah kolaylık versin.

talhanın yeni yaşı hayırlı uğurlu olsun.yeni yaşında yeni eve taşınacak ne güzel...

zehra dedi ki...

dogum gunun kutlu olsun yakısıklım
rabbım sana oyle bır omur yasatsınkı herkes ımrenerek baksın sana ... sende huzuru oylesıne yasa kı bu etrafına kocamn bır duvar orsun her turlu kotulugu senden uzak tutsun....

siyap dedi ki...

nice yıllara talhacık!umarım hep güzelliklerle karşılaşırsın ömrün boyunca...

en kısa zamanda yeni evinize taşınmanız dileğiyle
sevgileeer...

gül dedi ki...

önce Talha'nın yeni yaşını kutlar
sonra da yeni evinize en kısa zamanda hayırlısıyla taşınmanızı dilerim
çünkü belirsizlik ve beklemeye benim de tahammülüm yok rabbim bekletmesin

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

arkadaşlar iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. ev henüz bitmedi ama kısmetse biz ayın yarısında taşınacağız. evin eksikleri giderilene kadar annemde kalmayı planlıyoruz. bakalım hayırlısı.

Related Posts with Thumbnails